Get Adobe Flash player

Välkommen till Mariefred Taekwon-Do klubb ITF

ITF Taekwon-Do grundprinciper

Börja träna med Mariefred Taekwon-Do Klubb, en förening där du som utövare står i centrum. Vårt måtto är Taekwon-Do som Fighting & Fitness med inslag av självförsvar.

Mariefred Taekwon-Do Klubb startades av Andreas Pierrou och Henric Lagerström 2009. Vi tränar modern kampsport och motion med inslag av tradionellt tänkande. Våra träningsmetoder skiljer sig från traditionell gymträning genom att vi i kombination med teknikträning och smidighetsövningar använder oss av enkla redskap så som egen kroppsvikt, fria vikter och mitsar för att bli starka och uthålliga samtidigt som vi lär oss Taekwon-Do ITF.  Vårt mål är att träningen ska vara rolig samtidigt som den ska vara innehållsrik och stimulerande. Alla som tränar hos oss vet att ett pass ger en allround träning med kondition – smidighet – styrka.

Barnträning

Alla är välkomna att träna med Mariefred Taekwon-Do Klubb, både flickor och pojkar i  från 6 – 13 år. Träningen är individuell vilket inte ställer några standardiserade krav på de fysiska förmågorna. Man tränar så mycket man vill och så mycket man orkar. Det enda som krävs är att barnet själv vill och tycker det är roligt att träna.

Alla, Vuxna/Ungdommar och barn tränar på söndagar 12.15 – 13.15 (Familjeträning). All träning bedrivs i den nybyggda kampsportslokalen i Hammarens IP, Mariefred.

Vill du börja träna Taekwon-Do?

fyll i en intresseanmälan, så kommer en instruktör att kontakta dig för att svara på alla dina frågor inför ditt första, helt gratis, träningspass.

Idrottslyftet

Mariefred Taekwon-Do Klubb stöds av idrottslyftet

V 44 är det höstlov!

Vi har uppehåll i träningen tisdag och onsdag. Söndagarna den 25 oktober och 1 november har vi träning som vanligt. Utnyttja dina lediga kvällar genom att träna på din nästa tul.

TAEKWON

Välkommen till en ny termin Taekwon-Do ITF

Nästa vecka (vecka 35) startar alla grupper sin träning på ordinarie tider. Men ni är välkommen redan på söndag då vi tjuvstartar lite med familjepasset och fortsättning för vuxna.

Tisdag                18.30 – 19.30  Barn Fortsättning, gult bälte och upp (6 – 13 år)

                             19.30 – 21.00  Vuxna Fortsättning, gult bälte och upp (14 år och uppåt)

Onsdag              18.00 – 19.00  Barn Nybörjare, vitt bälte (6 – 13 år)

                             19.00 – 20.00  Vuxna Nybörjare, vitt bälte (14 år och uppåt)

Söndag              10.45 – 12.15  Vuxna Fortsättning, gult bälte och upp (14 år och uppåt)

                             12.15 – 13.15  Familjeträning, Alla grupper, Barn & Vuxna                                                          Hålls utomhus så länge vädret tillåter.

Medlems- och träningsavgift faktureras ut av klubben i början av september. Se hemsidan för aktuella avgifter.

Höstterminen kommer dock inte att bli riktigt som vanligt. Vi kommer att anpassa träningen för att hjälpa till att minska spridningen av COVID-19. Träningen kommer att innehålla alla delar av Taekwon-Do. Det enda vi drar ner något på är direkt kamp man-mot-man och självförsvar.All utrustning i lokalen kommer att spritas innan första träningspasset för dagen och efter all användning under passet.Handsprit kommer att finnas i lokalen och ska användas innan varje träningspass samt under träningspasset när man så önskar.Inga extra åskådare kommer att tillåtas inne i träningslokalen under träningspassen, för att minimera antalet personer som vistas i lokalen. Vi rekommenderar er föräldrar att ta en promenad utomhus medan era barn tränar.Endast symptomfria kommer att tillåtas träna. Har du sjukdomssymptom, även lindrig snuva, ska du stanna hemma. Tränarna förbehåller sig rätten att avvisa en utövare som uppvisar symptom.Träningar kan komma att ställas in med kort varsel om tränaren själv har symptom och det inte finns någon tränare/ledare som kan ta passet.Söndagspasset, då vi ofta blir lite fler utövare, hålls utomhus så länge vädret tillåter. Klädseln på dessa pass är valfri träningsklädsel, även om vi går in p g a dåligt väder.

Vi hoppas att ni ska känna er trygga i att komma och träna med oss i och med dessa anpassningar och restriktioner under pandemin. Vi fortsätter anpassa och följer riktlinjerna från folkhälsomyndigheten och deras råd till Riksidrottsförbundet.

Som vanligt är ni välkomna att ta med vänner och bekanta som vill prova på Taekwan-Do till våra pass, förutsatt att man deltar under träningen och inte tänker sitta och titta på.

Varmt välkommen till en härlig Taekwon-Do höst.

TAEKWON!

Mariefred Taekwon-Do ITF

Slut på terminen

Vi går nu in i sista vecka på terminen. Träning ute på IP som vanligt tisdag, onsdag och söndag, sedan är terminen slut. Det blir ingen gradering eller stor avslutningssamling i år. Nästa termin startar söndagen den 23 augusti.

Träningen behöver inte sluta för det. Vi kommer att fortsätta med träning på söndagar hela sommaren, klockan 17.00. Träningarna leds av Nicolas och Felicia med inriktning kondition och styrka. Träningen är helt gratis och öppen för alla, även icke medlemmar, varmt välkommen.

Mariefreds Taekwon-do ITF:s styrelse och ledare tackar alla för denna termin och önskar er en skön tränings-sommar.

Taekwon!

Aktivitetskallender
◄ Prev

oktober 2020

Next ►
måntisonstorfrelörsön

1


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


24


25


26


27


28


29


30


31


Kommande träningspass

No event found