Välkommen till Mariefred Taekwon-Do klubb ITF

ITF Taekwon-Do grundprinciper

Börja träna med Mariefred Taekwon-Do Klubb, en förening där du som utövare står i centrum. Vårt måtto är Taekwon-Do som Fighting & Fitness med inslag av självförsvar.

Mariefred Taekwon-Do Klubb startades av Andreas Pierrou och Henric Lagerström 2009. Vi tränar modern kampsport och motion med inslag av tradionellt tänkande. Våra träningsmetoder skiljer sig från traditionell gymträning genom att vi i kombination med teknikträning och smidighetsövningar använder oss av enkla redskap så som egen kroppsvikt, fria vikter och mitsar för att bli starka och uthålliga samtidigt som vi lär oss Taekwon-Do ITF.  Vårt mål är att träningen ska vara rolig samtidigt som den ska vara innehållsrik och stimulerande. Alla som tränar hos oss vet att ett pass ger en allround träning med kondition – smidighet – styrka.

Barnträning

Alla är välkomna att träna med Mariefred Taekwon-Do Klubb, både flickor och pojkar i  från 6 år. Träningen är individuell vilket inte ställer några standardiserade krav på de fysiska förmågorna. Man tränar så mycket man vill och så mycket man orkar. Det enda som krävs är att barnet själv vill och tycker det är roligt att träna.

Alla, Vuxna/Ungdommar och barn tränar på söndagar 12.15 – 13.15 (Familjeträning). All träning bedrivs i den nybyggda kampsportslokalen i Hammarens IP, Mariefred.

Vill du börja träna Taekwon-Do?

fyll i en intresseanmälan, så kommer en instruktör att kontakta dig för att svara på alla dina frågor inför ditt första, helt gratis, träningspass.

Idrottslyftet

Mariefred Taekwon-Do Klubb stöds av idrottslyftet

Träning utomhus på söndag

På söndag är träningslokalen bokad för annan verksamhet, så vi kommer träna på Midsommarängen istället. Gräset vid slottets parkering.Hoppas vädret håller i sig, vid regn så får var och en träna hemma istället.Vi finslipar det sista inför graderingen.Valfria träningskläder gäller.Hälsningar, Nicolas.

Vårens gradering, 11 juni

Hej!Det är dags för vårens gradering för alla som tränat regelbundet och känner sig redo.Terminens gradering blir den 11/6 kl. 11.00 på IP. Var på plats senast 10.45.Först graderas barnen sen vuxna.Man får visa sina färdigheter, vad man lärt sig under terminen. Som en vanlig träning fast under lite mer ordnade former. Graderingsinstruktören heter Andreas Pierrou, IV-dan.För att kunna graderas ska man lämna in en ”graderingsanmälan” till Nicolas senast onsdag 31/5.Fråga Nicolas efter anmälan på träningen om ni inte gjort det än eller ladda ner den från hemsidan där ni också hittar graderingskraven för olika åldrar och grader.https://mariefred-tkd.se/wp/traning/gradering/Graderingsavgiften är 250 kr och betalas via Swish till 072-577 86 56 (Nicolas Laugerat). Skriv ”gradering” i meddelandefältet. Har du inte Swish går det bra att betala kontant till Nicolas. Avgiften ska vara betalt senast den 10/6 tack.På träningen har vi nu gått in i en ”graderingsperiod” där vi övar mer på tekniker man ska kunna till graderingen.Det är inte många veckor kvar nu så kom på alla träningar ni kan!Behöver också ett passfoto som jag kan klistra i era/barnens taekwon-do pass, gäller både nya medlemmar och gamla som inte lämnat än. (Går bra med ett skolfoto).Hälsningar, Nicolas.

Lov onsdag v. 8

Ingen träning på onsdag då det är lov.

Ses på söndag igen.

/Taekwon