Barngrupp

VAD HAR TRÄNINGEN FÖR INRIKTNING?

Juniorträning, ITF Taekwon-Do

Juniorträning, ITF Taekwon-Do

Barngruppens träning skiljer sig självklart markant från den träning som klubbens äldre elever utövar.
Med tanke på vart barnen befinner sig i sin fysiska mognad och tillväxt läggs mycket lite tid ned på stretching och styrka. Istället inriktas träningen på lekfyllda övningar som utvecklar olika motoriska egenskaper såsom balans, koordination och kroppsuppfattning. Vidare läggs stor vikt vid uppförande gentemot tränare och sina träningskompisar.

VEM KAN TRÄNA?

Barnverksamheten i Mariefred Taekwon-Do ITF är öppen för barn mellan 6-13 år. Alla är välkomna, både flickor och pojkar. Träningen är individuell vilket inte ställer några standardiserade krav på barnens fysiska förmåga. Man tränar så mycket man vill och så mycket man orkar. Det enda som krävs är att barnet själv vill och tycker det är roligt att träna.

FINNS DET TÄVLINGAR FÖR BARN?

Det finns tävlingar för barn, eller miniorer som det då kallas. Självklart genomförs miniortävlingar efter helt andra regler än de som gäller för juniorer och seniorer. Som minior kan man tävla i två grenar, mönster och sparring.
I mönstergrenen visar barnen upp de mönster som de ska kunna för sin grad och bedöms enligt de punkter som är viktiga vid själva utförandet.

kul med Taekwon-do

kul med Taekwon-do

Vid sparringtävlan har barnen extra skyddsutrustning i form av huvudskydd och väst, de bär också handskar och fotskydd. Alla tekniker riktade mot huvudet är förbjudna och endast västen utgör träffytan. Barnen får med sina tekniker lätt nudda motståndarens väst och om tekniken utförs med kontroll samt fin grace tilldelas poäng.
Oftast får alla barn som deltar ett pris i form av en medalj och tävlingarna präglas av uppsluppen stämning där rivalitet och dålig sportsmannaanda inte har något utrymme.